Биткойн постави нов рекорд в понеделник, като надхвърли 71 000 долара

...
Биткойн постави нов рекорд в понеделник, като надхвърли 71 000 долара
Коментари Харесай

Биткойн продължава да чупи ценови рекорди

Биткойн сложи нов връх в понеделник, като надвиши 71 000 $ за брой, предава Reuters. Най-популярната криптовалута не стопира да пораства, като последният подтик пристигна от решението на английския регулатор да разреши търговията с цифровите активи.

В понеделник регулаторът разгласи, че ще разреши на приети капиталови тържища да пускат борсово търгувани бумаги, обезпечени с крипто.

Биткойнът нарастна с 5% до рекордните 71 677 $ за брой в европейската търговия, което изпрати облагата на криптовалутата до 70% от началото на годината.

Най-ценната криптовалута в света беше подсилена от потока от пари в нови борсово търгувани спот биткойн фондове, както и от очакванията, че Федералният запас скоро ще понижи лихвените проценти.

Капиталовите потоци в 10-те най-големи борсово търгувани спот биткойн фонда в Съединени американски щати се забавиха до двуседмично дъно през седмицата до 8 март, достигайки съвсем 2 милиарда $, съгласно данни на LSEG.

Биткойн стартира седмицата със скок, повличайки останалата част от криптовалутното пространство нагоре със себе си “, сподели стратегът на DailyFX Ник Коули.

Предлагането на биткойн, което е лимитирано до 21 милиона монеи, ще стане по-трудно през април, когато се случи по този начин нареченото „ разполовяване “.

На всеки четири години скоростта, с която новите биткойни се „ изкопават “, както и възнаграждението за криптокопачите, се понижава на половина, което има наклонност да поддържа цената.

Излязлата по-рано вест, че LSE възнамерява да одобри заявки за биткойн и етериум ETN през второто тримесечие, може също да е помогнала за днешния подтик нагоре “, сподели Коули.

Регулаторът на Обединеното кралство сподели, че тези артикули ще бъдат налични единствено за професионални вложители, като капиталови медиатори и кредитни институции, упълномощени да оперират на финансовите пазари, се споделя в изказване на Financial Conduct Authority (FCA).

FCA предизвести, че криптоборсово търгуваните облигации (ETN) – облигации, издадени от финансови институции, които наблюдават представянето на базовите активи – вредят на вложителите на дребно.

Въпреки това търсенето се усилва в капиталовата общественост.

Мениджърите на активи в този момент държат най-вече позиции при биткойн фючърсите в историята, съгласно седмични данни от Комисията за търговия със стокови фючърси на Съединени американски щати.

През седмицата до 5 март чистата дълга позиция, държана от мениджърите на активи – нормално тълкувана като покриваща притежания на институционални вложители, като взаимни фондове и пенсионни фондове – набъбна до 15 531 лота на стойност 5.5 милиарда $, въз основата на настоящата цена на биткойн.

Това е повече от дългите позиции, които мениджърите на активи държат в стерлинги, на стойност 2.78 милиарда $, или мечата позиция, която държат в японската йена по отношение на $, на стойност 1.49 милиарда $, съгласно данни на LSEG.

Етерът се увеличи с 2.1% до 4000 $, което е към най-високото равнище от две години. Спекулациите, че американските регулатори може да одобрят листването на спот етер ETF тази година, покачиха цената със 75% тази година.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР